Történetünk

A lovasok Győrságon mindig is nagyon összetartottak. Ezért a falunap keretében 1994-ben elkezdték a felvonulásokat, ily módon emlékezve meg a szüretről és a régi hagyományokról. Eleinte csak pár lóval, mert ekkortájt kezdett növekedni a lóállomány (talán pont a felvonulásoknak köszönhetően). Ez a hagyomány a mai napig töretlen, bár egy hónappal előrébb hoztuk, így minden év szeptember harmadik hétvégéjén tartjuk meg lovas szüreti felvonulásunkat.

2000-ben a lovasok létszáma már nem csak Győrságon, de a környéken is jelentősnek mondható volt. Ezen fellelkesülve és bízva a lovasok összetartásában 2000. októberében, a falunap keretében Balogh Ervin és Csóka István szervezésében megrendezték az első lovasnapot.  Amit szintén a mai napig minden évben megrendezünk.

Ezen előzmények után, (látva a lovasnapok egyre bővülő versenyzői létszámát) álmodta meg Balogh Ervin a Lovasegyesület jövőjét. 2002. decemberében összehívta a környék lovasait az alakuló közgyűlésre. Az elhúzódó Cégbírósági bejegyzés után 2003. május 12-én jogerőre emelkedett a Győrsági Hagyományőrző és Lovasegyesület alapszabálya (Pk.T. 6264/2003, nyilvántartási száma: 2338). Elnöke Balogh Ervin, alelnök Csóka István, a titkár pedig Dr. Pölöskei Hedvig lett.

Egyesületünk közgyűlése 2015-ben új fiatalos, lendületes tervekkel és új programokat tervező elnökséget választott. Az új elnök Szabó Alfréd lett, alelnöknek Szabó Krisztiánt, míg titkárnak Pintérné Paár Orsolyát választotta a közgyűlés egyhangú szavazattal! 2015-től egyesületünk saját programjai sokasodnak, szinte nem telik el olyan hétvége, hogy ne vennénk részt egy lovasrendezvényen, legyen az bárhol, külföldön, vagy szeretett hazánkban.

Hozzászólás nem lehetséges.